Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Министерството на икономиката и БТПП ще изпращат търговски аташета в чужбина

Министерството на икономиката и БТПП ще изпращат търговски аташета в чужбина
Miglena Ivanova

Министерството на икономиката и Българската търговско промишлена палата(БТПП) ще си партнират на принципа на публично-частното партньорство при изпращане на търговски аташета на България зад граница.

За това се договориха заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и председателят на палатата Цветан Симеонов, съобщават от пресслужбата на ведомството.

Двамата се обединиха около мнението, че в редица страни и региони има неизползван търговски и инвестиционен потенциал поради липса или недостатъчен ресурс на Службите по търговско-икономически въпроси спрямо големината на съответния пазар. В тази връзка двете институции ще обменят информация и ще набележат стъпки за изграждането на обща мрежа на задгранични представители. Целта е да се оптимизира ресурса и да се постигат още по-сериозни резултати.

Александър Манолев и Цветан Симеонов обсъдиха и подготовката на българското участие в бизнес форума в рамките на Инициативата „Три морета“, който ще се проведе на 17 и 18 септември в Букурещ. Симеонов подчерта, че се очаква активно присъствие на български компании, представители на Регионални търговско-промишлени палати от страната и редица институции.

БТПП е отправила покана и към Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и към партньорски организации на Палатата да предложат участници.

Бяха обсъдени и нуждите на българския бизнес от квалифицирана работна ръка в определени сектори, като за решаването на този въпрос не се изключва и внос на експерти.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.