Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Четири български стартиращи компании ще ни представят на Start.Up! Germany 2018

Четири български стартиращи компании ще ни представят на Start.Up! Germany 2018
Miglena Ivanova

Playground Energy, Connected Bin, Tickеy и АвтоИконом са четирите български стартиращи компании, които ще представят България на международното роудшоу Start.Up! Germany 2018. Събитието ще се проведе от 7 до 12 октомври в 6 германски града - Дюселдорф, Кьолн, Дортмунд, Есен, Дуисбург и Бохум.

Победителите бяха определени от жури, състоящо се от топ мениджъри на фирми членове на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) на специално представящо събитие на 4 септември в betahaus Sofia, съобщават от камарата.

Playground Energy е основана в края на 2012 г. с цел да мотивира децата да играят повече на открито. Компанията произвежда съоръжения, в които има монтиран генератор, който преобразува кинетичната енергия в електрическа. Тя от своя страна може да активира различни приложения за игри, светлини и звуци.

ConnectedBin разработва решение, което прави контейнерите за отпадъци „умни“ и позволява да се наблюдават и управляват дейностите по събиране на отпадъците в реално време, като улеснява управлението и извозването на боклука.

TICKEY разработва решение, улесняващо пътуването в градска среда, позволявайки плащането да се осъществява посредством смартфон. Приложението използва сензори за близост, като показва най-добрия и бърз маршрут от точка А до точка Б с градски транспорт. С него може да се плати в автобуса, метрото и трамвая.

АвтоИконом предоставя услуга, при която професионален шофьор откарва и връща колата в избран или препоръчан от компанията сервиз, с което пести време на своите клиенти.

Четирите компании ще бъдат официално представени по време на конференция „Икономика 4.0“ по случай 25 години германска икономика в България, която Германо-Българската индустриално-търговска камара организира на 20 септември 2018 г. в София Тех Парк - http://25-bulgarien-ahk.de/bg.html. На първите три компании ГБИТК осигурява парична награда.

Германски външнотърговски камари от над 15 страни ще подберат подходящи стартъпи за участие в Start.up! Germany 2018. Целева група са млади компании, разработили иновативен проект в сферата на Insurtech, Smart City или Logistics&Mobility и търсещи немски партньори и/или клиенти. Над 40 стартъпа от целия свят ще се включат в роудшоуто, където в рамките на една седмица ще имат възможността да представят иновативната си идея и да се срещнат и разменят опит с утвърдени фирми и опитни лидери, представители на фондове за рискови инвестиции от Европа и региона, както и представители на политиката и официални институции.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.