Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 19, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Предприемачеството в България през 2018 г. – още фондове ще подпомагат компаниите

Предприемачеството в България през 2018 г. – още фондове ще подпомагат компаниите
Miglena Ivanova

В България вече има добре изградена екосистема от инвеститори, а през 2018 г. предстои да се появят още няколко фонда за насърчаване на стартиращи компании. Това коментираха участници в дискусия по повод десетата годишнина от създаването на Фондация StartUp – първата организация в България, която популяризира и насърчава предприемачеството, съобщават от Фондацията.

На юбилейното събитие бе повдигнат въпроса дали има достатъчно подготвени предприемачи, или по-скоро такива липсват. Стана ясно, че инвеститорите са склонни да се доверят, но не и на проекти, разписани на салфетка.

„Изключително сме щастливи от постигнатото през последните 10 години. Фондацията се утвърди като организация, която благоприятства развитието на предприемачеството в България и помага на младите предприемачи да стартират своя бизнес. Вярваме, че страната ни разполага с изключително интелигентни и способни кадри, на които сме готови да подадем ръка в осъществяването на техните бизнес планове“, заяви Ивайло Христов, председател на Фондация StartUp.

Вече 10 години фондация StartUp се обединява около идеята за помагане за развитието на предприемаческата среда в България. За тази цел е нужна както по-благоприятна среда за стартиране на бизнес, така и подготвени предприемачи, готови да се изправят пред предизвикателствата, които ги очаква новото им начинание. През изминалите 10 години организацията работи по редица проекти с различна насоченост и в различни формати, но с обща цел – стимулиране и подпомагане на предприемачеството в България.

Един от проектите на организацията е Startup Show, който цели да покаже по един забавен начин първите стъпки в света на предприемачеството. Видео поредицата е концентрирана върху това как се прави бизнес в нашата родина, като показва примери от България, родни предприемачи и дава полезни съвети.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.