Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 9, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Предприемаческа борса 2019: Млади предприемачи в търсене на финансиране

Предприемаческа борса 2019: Млади предприемачи в търсене на финансиране

Половината от участниците в Предприемаческата борса 2019 г., организирана от фондация „Каузи“, са срещнали интерес от страна на потенциални инвеститори. Те търсят финансиране за стартиране или разширяване на бизнеса си и по време на събитието имаха възможност да се срещнат с представители на финансиращи институции и организации, с бизнес ангели и акселераторски програми.

След края на бързите първи срещи са идентифицирани потенциални сделки за над 600 хил. лв.

В Борсата се включиха 40 начинаещи предприемачи, като предварително заявените от тях търсени инвестиции бяха на стойност 1.2 млн. лв. Запази се тенденцията от предишните седем издания на събитието за силно присъствие на социални идеи, като 12 от предварително селектираните бизнеси бяха на социални предприемачи. 29 пък бяха жените, които представяха бизнес начинанията си пред инвеститори.

„Подбрахме идеите, които да участват в борсата, по това дали имаме потенциален инвеститор за тях. Смятам, че добрите резултати са плод на предварителната селекция на идеи и правилното им разпределение към потенциалните инвеститори.“, каза Сребрина Ефремова, изпълнителен директор на фондация „Каузи“.

Предприемаческата борса се провежда за осми път. По време на събитието начинаещи предприемачи представят бизнес плановете си пред представители на финансиращи институции и фондове.

Борсата протича като поредица от „бързи първи срещи“, в които участниците се борят за интереса и доверието на инвеститорите към своите идеи и получават професионална обратна връзка от тях. Преди участието си в Предприемаческата борса кандидатите получат безплатни консултации от експерти на фондация „Каузи“ как най-успешно да обосноват и представят своите планове пред потенциалните инвеститори.

Повече информация за Борсата можете да намерите на сайта на фондация „Каузи“ www.kauzi.org, а актуална информация ще се публикува и на фейсбук страницата на организацията.

За фондация „Каузи“

Чрез своите програми за професионално ориентиране, изграждане на предприемачески умения и младежки дейности фондация „Каузи" вече 10 години работи за възпитаване на активни, конкурентноспособни, отговорни и достойни млади българи - граждани на Европа и света. В осемте издания на Предприемаческата борса са преминали 200+ начинаещи предприемачи, десетки от които са стартирали бизнеса си.

Сп. Enterprise е медиен партньор на събитието

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.