Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 19, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Представиха възможностите за инвестиции в планинския и СПА туризма пред принца на Саудитска Арабия

Представиха възможностите за инвестиции в планинския и СПА туризма пред принца на Саудитска Арабия
Petya Dimitrova

Министърът на туризма Николина Ангелкова запозна принца на Саудитска Арабия Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд с възможностите за инвестиции в България в сферата на туризма. Той бе на официално посещение в страната ни по покана на българския министър, като пристигна с голяма делегация от бизнесмени и представители на държавния сектор. Принцът е син на сегашния крал на арабската държава и президент и председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на страната.

В рамките на посещението си той разгледа някои от най-емблематичните обекти на столицата – Ларгото, Музея на София, Народния театър „Иван Вазов“ и др. В Националния исторически музей принц Султан Ал Сауд бе впечатлен от тракийското наследство на страната ни и намерените артефакти на територията на България. Той получи и покана да присъства на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, който Министерството на туризма организира заедно със Световната организация по туризъм в края на месец ноември.

Министър Ангелкова представи и възможностите за инвестиции в планинския и СПА туризма, като детайлно бе презентиран проектът за развитие на Боровец. Тя подчерта, че тази година се очертава рекордна за българския туризъм и сектора има нужда от хотели от висок клас. Представена бе статистика, че през тази година 4 и 5 звездните хотели са много добре запълнени, а сезонът на Черноморието се удължава.

Принцът бе запознат и с основните ни предимства като инвестиционна дестинация – ниските данъци, финансовата стабилност, повече от 44 милиарда евро привлечени преки чуждестранни инвестиции у нас за 20 години, насърчени от държавата със сертификат за клас инвестиция 27 проекта в сферата на туризма и др.

Принц Султан Ал Сауд отправи покана българска делегация да посети Саудитска Арабия, за да се продължи работа по набелязаните теми.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.