Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | November 27, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Сосиете Женерал Експресбанк очаква ръст от 2,7% на пазарът на корпоративни кредити през 2017 г

Сосиете Женерал Експресбанк очаква ръст от 2,7% на пазарът на корпоративни кредити през 2017 г
Alexandra Fileva

Очакванията на Сосиете Женерал Експресбанк за 2017 г. са за ръст от 2,7% на пазарът на корпоративни кредити, като в дългосрочен план той ще достигне до 6,9% до 2020 г. Основният двигател за този ръст ще бъдат инвестиционните кредити и това се дължи в голяма степен на предстоящия програмен период на различните оперативни програми, коментира Иван Драгомиров - ръководител отдел "Средни предприятия" в Сосиете Женерал Експресбанк.

На този етап, българският пазар е хомогенен, като почти всички банкови финансови институции предлагат сходни продукти и услуги, на приблизително еднакви лихвени проценти на своите клиенти. Според Иван Драгомиров за напред, акцентът на банките ще падне върху гъвкавостта и качеството на предлаганите услуги. С наличните в момента възможности за финансиране, включително с европейски инструменти и партньори, българският бизнес може да бъде уверен и да разчита на финансиране от страна на банките. Въпреки това, фактор в решението на представителите на бизнеса при избор на обслужваща и кредитираща банка ще бъде предлагането на индивидуални решения и подход, който да отговаря на нуждите на всеки съществуващ или потенциален клиент.

След кризата българският бизнес стана предпазлив – голяма част от него отложи инвестиционните си програми, изчакваха одобрението по грантови схеми и т.н. В допълнение уточни, че от голямо значение за тях е удовлетвореността на техните партньори и посъветва бизнеса да не се притеснява от отворен диалог с банката, да разчитат на нея като на доверен партньор, тъй като преди всичко банките са консултант на бизнеса.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.