Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Сосиете Женерал Експресбанк ще има възможност да подкрепя развитието на фирми в сегмента „Малък бизнес“

Сосиете Женерал Експресбанк ще има възможност да подкрепя развитието на фирми в сегмента „Малък бизнес“
Alexandra Fileva

Сосиете Женерал Експресбанк подписа договор с Европейския инвестиционен фонд за съвместна работа по програмата „Инициатива за МСП“. По тази линия банката ще има възможност да подкрепя развитието на фирми в сегмента „Малък бизнес“ при облекчени условия за обезпечения и по-ниски лихви. Компаниите ще могат да се възползват от кредити за инвестиции и за оборотни средства, които да бъдат вложени в проекти за разширяване на текущия им бизнес или за осъществяване на иновативни идеи за подобряване на дейността.

„Достъпът до финансиране продължава да бъде много важен въпрос, особено за малките предприятия. Радваме се, че можем да предложим на  нашите клиенти добри възможности за развитие, както и да насърчим иновациите и предприемчивия дух на компаниите в този сегмент“, сподели Зденек Метелак, изпълнителен директор и директор „Банкиране на дребно и търговска мрежа“ в Сосиете Женерал Експресбанк.

„Инициатива за МСП“ е съвместна гаранционна програма на Европейската комисия и Европейския инвестиционен фонд. Тя е част от оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия 2014-2020“ в България, чиято цел е със средства от Европейския фонд за регионално развитие да  подобри конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия чрез по-лесен достъп до кредитиране и насърчаване на растежа.

МСП транзакциите сe ползват с подкрепа от Европейския съюз по линия на Оперативна Програма „Инициатива за МСП“ 2014-2020 с финансиране от ЕФРР, „Хоризонт 2020“, както и съфинансиране от Европейския инвестиционен фонд и Европейската инвестиционна банка.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.