Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | December 15, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

КЗК разреши на Ozone.bg да придобие “Пулсар”

КЗК разреши на Ozone.bg да придобие “Пулсар”

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри придобиването на Pulsar („Пулсар“ ЕООД) от Ozone.bg („Озон Ентъртейнмънт“ ООД), става ясно от решение на регулатора, публикувано на сайта му.

„Планираната сделка ще се осъществи по силата на договор за покупко-продажба на 1 брой дружествен дял с номинална стойност 5000 лева, представляващ 100% от капитала на „Пулсар“ ЕООД“, посочва се в решението.

От текста става ясно, че двете страни по сделката са взели решение за започване на преговори на 30 март тази година на заседание на Общото събрание на съдружниците в „Озон Ентъртейнмънт“ ООД. След това от фирмата са се обърнали към собственика на „Пулсар“ ЕООД – С. Папазян, с оферта за придобиване на 100% от капитала на дружеството.

“Комбинираният пазарен дял на участниците в концентрацията за 2017 г. не надвишава 0-5% в нито един от сегментите, с изключение на търговията с „електронни продукти“, мотивира КЗК решението си.

Според регулатора пазарът за продажба на потребителска електроника в България няма големи бариери за навлизане на нови играчи, което е благоприятствало за взимането на решение за одобрение на сделката.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.