Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

ScaleFocus откри развоен център във Варна

ScaleFocus откри развоен център във Варна
Miglena Ivanova

Българската технологична компания ScaleFocus („Скейл Фокус“) отвори нов развоен център във Варна. До края на 2018 г. се планира да бъдат открити още 20 нови работни места, а до края на 2019 г. – още 40, съобщават от компанията.

„Клиентите на фирмата, които имат нужда от разработки на SAP продукти, са готови да поверят своите проекти на ИТ специалисти във Варна“, заяви г-н Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, на събитието по повод откриването на новия офис, на което специален гост бе кмета на морската столица на БългарияИван Портних.

Изборът на града е резултат от огромния приток на желаещи кандидати за работа във Варна. По време на откриването на последния център за разработки на ScaleFocus в Бургас много от посетителите са специалисти, изявили желание да работят от морската столица.

Компанията има за цел, чрез присъствието си в града, да подобри и обогати местната ИТ екосистема със знания и вече натрупан опит. Затова се търсят софтуерни инженери с разнороден опит и умения.

“Събитията се развиха толкова светкавично бързо след създаването на другия ни морски офис, че не можехме да си поемем дъх. Изключително сме въодушевени, че срещнахме и приехме във вече огромния екип на Скейл Фокус такива истински ИТ таланти”, коментира Пламен Цеков. „ИТ индустрията може да задържи талантите в България“, категоричен е той.

„Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнасяме“ ИТ професионалисти в чужбина“, обобщава изпълнителния директор на ScaleFocus.

От ScaleFocus са поканили своите служители, които искат да сменят настоящето си местожителство, да работят от Варна. Компанията помага на всеки желаещ с процеса по релокация. Близо дузина са проявили интерес, а някои от тях вече работят от морския офис.

Варна е четвъртият развоен център на ScaleFocus след София, Пловдив и Бургас. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда.

Тагове

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.