Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | January 18, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Испанската банка Santander инвестира 400 млн. евро във финтех компанията Ebury

Испанската банка Santander инвестира 400 млн. евро във финтех компанията Ebury

Испанската банка Banco Santander обяви, че инвестира почти 400 млн. евро (350 млн. паунда) в Ebury – финтех компанията за търговия и обмяна на валута на малки и средни предприятия.

Ebury оперира в 19-страни и 140 валути. Компанията генерира постоянен средногодишен ръст на приходите от 40% през последните три години.

Инвестицията отговаря на дигиталната стратегия на Santander за ускоряване на растежа чрез нови начинания и ще засили предлагането на глобални търговски услуги и по-нататъшно утвърждаване на позицията на Santander като избрана банка от малките и средни предприятия, които търгуват или се стремят да търгуват в международен план на своите пазари в Европа, Америка и в Азия, посочва се в съобщението.

Santander обслужва повече от четири милиона малки и средни предприятия в световен мащаб, от които над 200 000 правят международен бизнес, подчертава банката.

Съгласно условията на трансакцията Santander ще придобие 50.1% от Ebury за сумата от 350 млн. паунда, от който 70 млн. паунда нов основен капитал (приблизително 80 милиона евро) в подкрепа на плановете на Ebury за навлизане на нови пазари в Латинска Америка и Азия.

Банката очаква възвръщаемост на инвестирания капитал (RoIC) от около 25% в средносрочен план. Съществуващите инвеститори на Ebury, включително учредители и мениджмънт, ще реинвестират в трансакцията и действащото управление ще продължи да води разширяването на Ebury.

Ebury е специализиран играч, предлагащ пълен набор от валутни и международни платежни услуги с много конкурентни цени и гъвкавост. Има широка клиентска база, включително малки и средни предприятия, банкови и небанкови финансови институции и партньори. Ebury има обко 900 служители, работещи в 22 офиса в 19 държави. Съоснователите на компанията са събрали над 134 млн. долара финансиране от създаването и през 2009 г. През 2018 г компанията обработва 16.7 млрд. долара плащания за техните 43 000 клиенти.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.