Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Samsung обмисля да затвори един от заводите си в Китай

Samsung обмисля да затвори един от заводите си в Китай
Miglena Ivanova

 

Samsung може да спре производството в завода си в северния китайски град Тянжин, съобщава южнокорейското издание, описвайки разглеждания ход като потенциално оттегляне.
Samsung Electronics Co Ltd обмисля спиране на операциите в един от своите заводи за производство на мобилни телефони в Китай поради спада на продажбите и повишаване на разходите за труд, съобщи Electronic Times в понеделник.

Най-големият производител на смартфони в света заяви в понеделник, че все още не е взето решение за съдбата на операцията Тянжин, пише economic.bg.

"Общият пазар на смартфони изпитва затруднения поради забавянето на растежа." Заводът в Тянжин трябва да се съсредоточи върху дейности, които повишават конкурентоспособността и ефективността", се казва в изявление на компанията пред Ройтерс.

Само преди пет години Samsung имаше 20% от китайския пазар, а тази година пазарният дял на компанията е спаднал до по-малко от 1%, като тя е изпреварена от Huawei, Xiaomi и други китайски марки, главно поради по-ниските им цени.

Технологичният гигант от Южна Корея е подложен на натиск да увеличи продажбите на смартфони, след като обяви най-бавния тримесечен ръст на печалбата си за повече от година, тъй като конкурентите изпъкват с по-евтини модели.

Освен завода в Тянжин, Samsung има още един завод в Китай, където произвежда телефони - в Хъджоу.
През последните години Samsung съсредоточи основните си инвестиции в мобилни телефони в производствени съоръжения във Виетнам и Индия. Компанията отвори миналия месец най-голямата фабрика за смартфони в света, която се намира извън Ню Делхи и се превръща в център за износ.

Според "Electronic Times", заводът в Тянжин произвежда 36 милиона мобилни телефона годишно, а този в Хъджоу - 72 милиона единици годишно, докато двете фабрики във Виетнам правят общо 240 милиона единици годишно.

 

Тагове

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.