Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 19, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Revolut пусна Apple Pay в България

Revolut пусна Apple Pay в България
Miglena Ivanova

Revolut пусна от днес Apple Pay за българските притежатели на карти Visa. Освен в България, услугата вече е достъпна и в още 15 европейски държави.

Apple Pay работи със същите безконтактни терминали, извършващи плащанията чрез едно докосване, които потребителите вече използват със своите дебитни или кредитни карти. Над 75% от ПОС терминалите в България в момента приемат безконтактни плащания. До 2020 г. всички ПОС терминали ще извършват безконтактни плащания, поясняват от Visa.

С Apple Pay и надеждността на услугата Visa Token хората ще могат да плащат със своите iPhone и Apple Watch по същия начин, по който го правят с дебитната или кредитната си карта, без да излагат на риск данните от сметката си, коментира Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

. Когато се използва дебитна или кредитна карта с Apple Pay, информацията от картата не се съхранява върху устройството или върху сървърите на Apple. Вместо това, Visa Token Service прави съответствие между т. Нар. Токен /динамичен код/ и номера на картата.. Технологията на Visa за токенизация прави електронните и плащанията чрез мобилни устройства защитени и лесни, като замества сметките на потребителя с уникален цифров идентификатор или „токен“, използван единствено от конкретното устройство. Информацията за сметката и картата никога не се споделя, което осигурява допълнителна защита на дигиталните плащания.

Ако устройството iPhone бъде откраднато, дигиталният номер на сметката (токенът) може незабавно да бъде деактивиран от финансовата институция. Не е необходимо регистрираните карти Visa да бъдат блокирани или заменяни.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.