Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | August 14, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

78 млн. лв. са отпуснати по ПРСР

78 млн. лв. са отпуснати по ПРСР
Alexandra Fileva

Премиерът Бойко Борисов и министърът на земеделието Десислава Танева връчиха днес преди заседанието на кабинета първите 21 споразумения на местните инициативни групи по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за ВОМР” от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Те включват 35 общини от всички краища на страната с население от близо 500 хил. души.

Споразуменията са на обща стойност 78 млн. лева, като с тях ще се финансират дейности свързани, с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие на микропредприятия, туризъм и опазване на културното наследство на териториите и други.

Преди връчването министър Десислава Танева припомни, че следващият прием на проекти за финансиране на местни инициативни групи ще бъде отворен в периода февруари март догодина. „В новия програмен период по ПРСР вече са договорени 10,19% от ресурса на програмата”, каза тя. „Предложили сме на бизнеса на селските общини, на религиозните храмове възможност да кандидатстват по мерките на европрограмата с общ бюджет 32% от общия на ПРСР.

Източник: Монитор

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.