Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 27, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Завърши петото издание на “Програмиране 101”

Завърши петото издание на “Програмиране 101”
Alexandra Fileva

40 младежи имаха възможността безплатно да се обучават в рамките на 4-месечните курсове на Hack Bulgaria по Python и Java.

Петото издание на курсовете “Програмиране 101”, организирани от Hack Bulgaria, успешно завърши, позволявайки на 40 младежи да придобият практически познания по Python и Java в рамките на 4-месечното безплатно обучение и да се подготвят да започнат своята първа работа. За програмата кандидатстваха над 200 желаещи и бяха селектирани най-добрите, които разделени в два курса, получиха възможност за професионално обучение.

“Курсовете “Програмиране 101” не са предназначени за начинаещи и изискват предварителна подготовка. Обикновено хората, които кандидатстват за тях, са студенти 2-3 курс, които имат нужната основа. Ние им даваме така необходимата практика, за да започнат своята първа работа в сферата”, разказва един от основателите на школата - Ивайло Бъчваров.

Курсовете завършиха с едноседмичен хакатон, по време на който екипи от двата курса работиха по различни проекти. Младите специалисти разработиха интересни решения, използвайки придобитите познания, сред които „Интерактивно уеб приложение с чат и споделяне на медия”; „Платформа, която приканва хората да са физически по-активни”; „IoT automation проект” и други.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.