Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Стартират проекти за внедряване на иновации в предприятията за 40 млн. лв.

Стартират проекти за внедряване на иновации в предприятията за 40 млн. лв.
Miglena Ivanova

Стартират проекти на обща стойност близо 40 млн. лв. за внедряване на иновации в български предприятия.

Днес заместник-министърът на икономиката Александър Манолев връчи договорите на спечелилите кандидати по процедурата „Разработване на продуктови и производствени иновации“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК).

По процедурата са били подадени 360 проектни предложения, от които са селектирани 84, стана ясно от неговото изказване, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

Към 1 юни 2018 г. по ОПИК са изплатени над 700 млн. лв. и са сключени 1 850 договора на обща стойност 1,7 млрд. лв., каза още зам.-министър Манолев. Той подчерта, че тези числа не са успех за Министерството на икономиката, а за българския бизнес, защото тези средства се инвестират за подобряване на неговата конкурентоспособност.

Основната цел на процедурата „Разработване на продуктови и производствени иновации“ е нарастване на дела на предприятията, които разработват и разпространяват продуктови и производствени иновации, както и повишаване на иновационния капацитет на предприятията.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.