Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | April 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

119 компании са получили финансиране по оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”

119 компании са получили финансиране по оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”
Alexandra Fileva

Финансиране по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" за внедряване на иновации ще пучат общо 119 компании. Процедурата за внедряване на иновации беше открита в края на 2015 г., а проекти се приемаха до началото на април 2016 г.Компаниите са обявени в списъка на одобрените проекти, който беше публикуван. предвижда се по процедурата да бъдат разпределени безвъзмездно 50 млн. евро (97.8 млн. лв.). Бенефициенти са фирми, които варират от микро - до големи предприятия, които имат приключени поне три финансови години.

В групата на микро - и малките предприятия финансиране ще получат общо 43 фирми, като най-много точки е получила консултантската компания "Бест партнърс". Проектът е на стойност 430 хил. лв., от които предприятието ще получи 387 хил. лв. безвъзмездно.

В групата на средните предприятия са одобрени 36 дружества. На първо място е класиран проектът на "Комак медикал", в който се предвижда внедряване на автоматизиран иновативен метод за събиране и управление на данни  която се занимава с клинични проучвания в областта на медицината. Компанията ще получи 995.67 хил. лв. за проекта си, който е на стойност 1.641 млн. лв.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.