Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 20, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Шестте най-големи заплахи пред сигурността на бизнеса в интернет – II част

Шестте най-големи заплахи пред сигурността на бизнеса в интернет – II част

Бизнесът трябва да взима мерки срещу сериозен брой заплахи за сигурността. Технологичният характер на съвременния свят принуди много фирми да се насочат към внушителен брой технологични инструменти за защита.

И докато повечето компании вече преживяха ИТ революцията, то сравнително малък брой разполагат с необходимата технология, за да избегнат големи пробиви на данните, пише онлайн изданието business.com.

За много от фирмите тези инструменти са просто недостъпни, което означава, че те трябва да предприемат активни стъпки, за да се предпазят от най-големите заплахи за сигурността в интернет.

Изданието обобщава и шестте най-големи заплахи за сигурността, пред които е изправен бизнесът, и какво компаниите могат да направят, за да се защитят.

Първа част на материала можете да видите тук

Течове от лични устройства

Всеки бизнес, загрижен за сигурността на информационните технологии, трябва постоянно да напомня на своите служители, че пробиви на личните устройства често са причина за изтичане на чувствителни фирмени данни.

Истината е, че много от услугите, които потребяваме на мобилните си устройства, не могат да се осъществят без внимателно наблюдение на потребителите. Малко от нас обаче наистина разбират колко сериозно се проследяват личните ни устройства и предават данните ни в широкия свят.

Въпреки обещанията на Apple да пази поверителността на потребителите, например, iPhone все още широко споделя личната информация на своите потребители по не толкова прозрачни начини.

Пароли и проблеми с достъпа

Управлението на паролите и достъпът на служителите са две области, в които много предприятия страдат от относително липсващ протокол за сигурност. Повечето от нас имат безброй пароли, които трябва да помним в ежедневието си. Затова и управлението на паролите на служителите е един от най-важните елементи на всяка добра стратегия за сигурност. Пропуск при редовните актуализации може да доведе до катастрофални резултати.

Постоянното актуализиране на паролите обаче не е достатъчно. Следващият проблем е свързан с достъпа и дали служителите могат да имат достъп до определени услуги, центрове за данни или части от хардуер. Защитата от злоупотреба с привилегировани потребители не е лесна, тъй като изисква внимателно да оцените на кои хора можете да имате доверие. Един такъв пробив може да нанесе сериозни щети на компанията.

Връзки и инсталации

Инсталирането на грешно приложение или посещението на уеб страница по погрешка може да доведе до катастрофа дори за компаниите с изключително разумна политика за сигурност. Уверете се, че вашите служители вземат решения, основани на здрав разум, когато става въпрос за връзките, върху които кликват, и нещата, които изтеглят, и вашият бизнес ще е решил много ИТ дилеми преди те дори да възникнат.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.