Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | November 27, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Шест стратегии за мотивация, които наистина работят

Шест стратегии за мотивация, които наистина работят

Ако работите дълго по някой проект, а разочарованието ви расте и изглеждате сякаш не сте свършили нищо. Ако ден след ден нищо не се променя и се чудите още колко време можете да издържите преди да се откажете. Ако съмнението ви човърка и негативните чувс9тва ви разяждат, време е за мъничко мотивация.

Да останеш мотивиран е много по-трудно, когато става въпрос за предизвикателни проекти, които изглеждат сякаш се влачат. Това обаче не означава, че трябва да се плашите от тях. Ето и няколко съвети и стратегии на онлайн изданието entrepreneur.com, с които да се опитате да останете фокусирани.

Храна за душата

Нахранете душата си. Има много начини, по които да го направите. Най-добрият начин за това е да се обградите с хора, които са положителни и които ви мислят доброто. В тежките моменти ще имате нужда от цялата подкрепа, която можете да си осигурите, за да продължите напред.

Екипът е най-важното нещо в работата. Ако имате екип, на който можете да разчитате, винаги можете да ги попитате за мнение, да потърсите заедно решение на някой проблем, а защо не и да полудувате заедно.

Общата картина е важна

Не губете поглед над цялостната картина за нещата. Всички – кои повече, кои по-малко, буквално се изгубваме в сивото ежедневие, но направете всичко възможно да не забравяте целите си. Напишете си голяма бележка и си я залепете на монитора. Намерете някое изображение, което илюстрира целта ви, и също го дръжте подръка и в полезрението ви. Да си мислите за това, за което сте дошли на работа, винаги внася много, много енергия.

Помощ

Не се затрупвайте с работа, помолете за помощ. Когато нещо не се получава, просто спрете и попитайте някого – колега, мениджър, ментор, приятел, за съвет. Всеки с повече опит би могъл да хвърли по-ясна светлина върху проблема.

Вдъхновение

Отделете време за книги, блогове и други дейности, които да ви вдъхновяват. Така постоянно ще си напомняте за това, на което сте способни и което искате да постигнете.

Хоби

Какво ви дава радост извън работата? Ако не можете да отговорите на този въпрос, тогава имате проблем, защото не релаксирате достатъчно. Само тогава можете да се върнете на бюрото с леко сърце.

Задна скорост

Ако се налага – дайте малко заден. Спрете да се фокусира толкова съсредоточено върху себе си и вашия бизнес за малко. Намерете начин да помогнете на някой друг. Дайте си време.

Да останете мотивирани не е лесно, особено когато целта изглежда извън обсег. Опитайте се да не се пресирате прекалено. По същия начин не се вълнувайте чак толкова, когато нещата вървят добре. Успехът изисква време. По-добре се опитайте да се наслаждавате на пътуването, защото пътят към върха се основава на опит.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.