Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Монбат купува две предприятия в Германия

Монбат купува две предприятия в Германия
Miglena Ivanova

Производителят на акумулатори Монбат купува две дружества в Германия, специализирани в производството на литиево-йонни батерии, съобщават от компанията.

Монбат придобива 100% от активите на Gaia Akkumulatorenwerke GmbH и EAS Germany GmbH и слива двете дружества в EAS Batteries GmbH, базирана в Нордхаузен, Германия, посочва се в съобщението.

Българското дружество ще капитализира съществуващите в двете слети дружества опит и експертни познания и умения в литиево-йонната област и ще се фокусира върху разширение на производствения капацитет и комерсиализиране на новоразработената клетъчна технология, посочва се още в съобщението.

"Това придобиване ще донесе допълнителна диверсификация на групата Монбат и бележи навлизането ѝ в литиево-йонния бизнес, който е базова технология за декарбонизация на стационарните и мобилните енергийни решения", посочват от компанията в съобщението си.

Допълнително то е предпоставка за ново пазарно присъствие при високоенергийните литиево-йонни батерийни системи, базирано на сигурна и доказана LFP-клетъчна химия – уникален технологичен подход, предприет глобално от само едно друго голямо дружество. Тази технология позволява отговор на много нишови високоенергийни приложения и покрива изключително високите искания за сигурност и надеждност, изисквани при космическите и отбранителните приложения, в морския и в обществения транспорт.

Монбат ще модернизира сградите в Нордхаузен, ще развие целия бизнес и допълнително ще разшири продажбите в Германия и съседните страни. Групата планира да инвестира над 5 млн.евро през следващите две години в ново модерно оборудване, както и да разшири екипа на новото дружество.

"Монбат ни предоставя финансова стабилност и инвестиции в оборудване на модерно техническо равнище, от които EAS се нуждае, за да стане по-конкурентна, увеличавайки качеството на продуктите и производствения си капацитет. Екипът в Нордхаузен има над двадесетгодишен опит в широкоформатните литиево-йонни клетки. Монбат има богат пазарен опит, както и опит в масовото производство на висококачествени оловно-кисели батерии. Съчетанието на тези умения е идеалната основа за осъществяване на бизнес плана за развитие. Екипът на EAS е изключително благодарен за този нов шанс, както и за доверието в способностите му. Ние сме силно мотивирани да превърнем новите инвестиции в търговски успех", коментира определеният за управляващ директор на EAS Batteries GmbH  Михаел Дойтмайер.

"Това придобиване бележи навлизането на Монбат на германския пазар и същевременно е ангажимент към технология с потенциал да промени света", заяви от своя страна председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Монбат Атанас Бобоков.

"През последните две години анализирахме много възможности за по-нататъшен растеж на нашата група, но комбинацията от бившите компании Gaia и EAS  е уникална, точно както е уникално и познанието на екипа. Монбат ще съживи и слее тези две компании в един цялостен бизнес процес - от технология, през производство до продажби. Ще развием бизнеса и ще разработим нови продукти с отличително качество. Ще изградим модерни технологии, които ще ни позволят да произвеждаме тези нови продукти в големи количества в полза на всички заинтересовани страни. EAS Batteries (ЕАС Батерийс) ще бъде и източник на енергия за Монбат и всички ние с вълнение очакваме да започнем работа", каза още Бобоков.

Тагове

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.