Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Млечни и имитиращи продукти вече не могат да се произвеждат в един и същи обект

Млечни и имитиращи продукти вече не могат да се произвеждат в един и същи обект
Miglena Ivanova

Производителите на мляко и млечни продукти и производителите, които разфасоват и преопаковат мляко и млечни продукти, вече не могат да произвеждат, разфасоват и преопаковат имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, в един и същи обект, регистриран по Закона за храните.

Това е регламентирано с промени в Наредба №1 за хигиената на храните на Министерството на земеделието, храните и горите и Министерството на здравеопазването, които днес са обнародвани в Държавен вестник, съобщават от пресслужбата на агроведомството.

В едномесечен срок от влизане в сила на наредбата производителите на мляко и млечни продукти и производителите, които разфасоват и преопаковат мляко и млечни продукти, трябва да приведат дейността си в съответствие с изискванията.

Според ведомството мерките имат характер и на действия насочени срещу „двойния стандарт“ при храните, тъй като допринасят за ясното разграничаване на имитиращите от млечните продукти, както в процеса на производството, така и при предлагането им в търговската мрежа.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.