Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 26, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Белгийската Melexis инвестира в нова офис сграда и разширяване на операциите в България

Miglena Ivanova

Компанията за микроелектроника Melexis вдига нова офис сграда в базата си в столичния кв. Горубляне, съобщават от компанията.

Сградата ще е с площ 15 000 кв. м. - двойно повече спрямо сегашната.

Предвижда се строежът да приключи в рамките на 2 години, като само до края на тази година ще бъдат инвестирани 17 млн. евро.

Първата копка на новата сграда е част от амбициозния 5-годишен план за развитие на Melexis, който включва значително разширяване на производственото пространство,  научноизследователската и развойната дейност, както и на складовата база.

Белгийската компания смята да инвестира общо 75 млн. евро за период от 5 години.

„Имаме за цел да превърнем офиса ни в София в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да изберат да живеят и работят тук. За следващите 5 години напред имаме амбициозни планове, които започваме да реализираме поетапно с първата копка на новата сграда. Растежът на екипа ни следва и глобалната тенденция на Melexis, като набирането на кадри през тази година е с фокус към отделите занимаващи се с развой, производство, планиране и IT“, сподели Силвен Коло, управител на Melexis България.

Към момента в българския офис на Melexis, който беше отворен през 2000 г., работят над 475 човека, а плановете включват увеличаване до 575 души до края на 2018 г., както и експанзия с общо 300 до 2022 г.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.