Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 27, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Малките фирми все повече се интересуват от системи за управление на бизнеса

Miglena Ivanova

Все повече по-малки фирми се интересуват от възможността да внедрят ERP (Enterprise Resource Planning) система за управление на бизнеса, посочват от компанията Тим Вижън, която предлага такива системи за управление.

Системите от клас ERP традиционно се внедряват в големи производствени предприятия, търговски вериги и банки. Навлизането през последните години на редица онлайн базирани ERP решения, предлагани под наем, обаче накараха много малки фирми също да се поинтересуват от възможностите на този тип софтуерни системи, посочва компанията.

Компанията описва и пет ключови предимства, които системите за управление на бизнеса носят на малкия бизнес.

Независимост от местоположението

Съвременните малки фирми все по-често разполагат с мобилни екипи, които не работят заедно в едно физическо пространство. Този подход си има редица предимства и удобства, но създава и някои проблеми по координацията и споделеното използване на фирмените информационни ресурси. Модерните онлайн базирани ERP системи решават тези предизвикателства, създавайки една централизирана среда за споделяне на бизнес информация и управление на ресурсите на фирмата.

Растеж на бизнеса

Все повече стартиращи предприемачи, особено от технологичния бранш, започват своите нови проекти с идеята за бързо разрастване. Макар в началото екипът им да е от няколко служители, те се стремят да планират дългосрочно развитието на компанията си. Онези, които преминат през трудните първи години от съществуването на бизнеса си, пък често се сблъскват с редица проблеми, свързани с разрастването на организациите. ERP решения като Microsoft Dynamics NAV позволяват още от началния етап на съществуването на компанията, тя да се развива подредено и хармонично, залагайки основите за бъдещото си разрастване.

Спестяване на ресурси

Характерно за малките фирми е, че често те не разполагат с достатъчно средства, нямат достатъчно служители и всеки член на екипа им се занимава с множество различни типове дейности. Използването на ERP система може да спести значителни финансови и времеви ресурси, които организацията може да съсредоточи в своето развитие.

Скалируемост

Модерните ERP решения работят на модулен принцип и една малка организация може да започне да използва такава система без да инвестира в пълната й функционалност. Тя може лесно да добавя различни модули и функции – финанси, търговия, производство и други - в процеса на своето разрастване, без това да натоварва излишно бюджета й в началото. Използването на онлайн (облачна) версия на ERP системата пък спестява на фирмата разходи за сървъри и друго оборудване, както и скъпо-струващ ИТ персонал.

Защита и надеждност

Малките фирми често не разполагат със свободни ресурси за скъпо – струващи системи за сигурност или специалисти в тази област. Използването на някоя от водещите ERP системи им предоставя една защитена и надеждна среда, за чиято сигурност се грижат специалистите от екипа на ERP доставчика. По този начин критичната за бизнеса информация и приложения са много по-добре защитени, отколкото ако екипът съхранява работните файлове на личните си компютри или в безплатни cloud – платформи. В добавка фирмата може да разчита на 24-часова поддръжка и резервирана свързаност в професионален център за данни.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.