Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

КЗК ще проучва банковия сектор

КЗК ще проучва банковия сектор
Miglena Ivanova

Във връзка с наблюдавания процес на консолидация в банковия сектор и измененията в нормативната уредба Комисията за защита на конкуренцията съобщава, че внимателно наблюдава конкурентната среда на този пазар и следи публично достъпните факти и обстоятелства, имащи отношение към правоприлагането на Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК).

С Решение № 1076 от 2008 г. Комисията е приела Секторен анализ на конкурентната среда при банкирането на дребно, обхващащ периода 2006 - първо полугодие на 2008 година. Събраната към момента информация поражда необходимост от ново по-задълбочено изследване на конкуренцията при предлагането на банкови услуги, което да  анализира настоящите пазарни процеси и идентифицира евентуални допълнителни мерки, които да допринесат за правилното и ефективно функциониране на конкурентната пазарна среда.

С цел да повиши ефективността на извършваните действия и в рамките на законовите си правомощия КЗК ще изиска актуална информация от компетентните държавни органи и съответните браншови организации.

Социално-икономическата значимост на този сектор изисква детайлно и отговорно проучване, поради което КЗК призовава обществеността за активно съдействие при предоставянето на всякаква информация и данни във връзка с настоящото производство.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.