Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 3, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Собственикът на ОББ открива център за услуги във Варна

Собственикът на ОББ открива център за услуги във Варна

Собственикът на банка ОББ – белгийската финансова група KBC, създава компетентностен център във Варна и ще разкрие над 300 нови работни места в града през следващите години, съобщават от компанията.

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов откриха официално местния KBC Клон България. Той ще започне работа в края на годината. Офисът се намира в в преустроена сграда от комплекса на бившия Пфое мол Варна и се простира върху площ от 5 500 кв. м.

От няколко месеца новото дружество KBC Клон България функционира и в София и вече наброява 100 души – предимно с ИТ профил.

Центърът за споделени услуги ще бъде създаден и управляван по вече познат и успешен за KBC модел. Групата стартира такъв проект през 2011 г. в Бърно, Чехия, и към момента там вече работят около 800 души. Част от наетите във Варна ще се занимават с дейности като HR, проектен мениджмънт, управление на собствеността, ИТ и риск мениджмънт, които са основополагащи за оперирането на компанията. Други ще се занимават с първия проект на центъра, свързан с търговско финансиране.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.