Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | September 15, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Компанията за управление на big data AtScale ще инвестира 25 млн. долара в българския си офис

Компанията за управление на big data AtScale ще инвестира 25 млн. долара в българския си офис
Miglena Ivanova

Световният лидер в управлението на големи данни (big data) AtScale обяви, че ще вложи 25 млн. долара в българския офис на компанията, който заработи през януари 2019 г. и продължава активно да набира хора.

В края на 2018 г. компанията затвори преговори за финансиране с Morgan Stanley за 50 милиона долара, като половината от тази сума ще бъде инвестираната в София. Целта е до края на 2019 г. да бъдат наети 50 ИТ специалисти, пише economy.bg.

Компанията съобщи също, че е отбелязала ръст на продажбите от 125%  само за  първото тримесечие на 2019 г. Новината идва заедно с анонсирането на най-новата версия на софтуера на американската компания – AtScale – 2019.1.

Създадената през 2012 г. AtScale дава възможност на клиентите си да виртуализират аналитични данни, независимо къде се съхраняват – складове с данни, езера с данни или нововъзникващи облачни платформи. Така е възможен единен изглед на информацията към B.I., A.I. и приложения за машинно обучение. Клиенти на платформата на AtScale са гиганти като JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo, GlaxoSmithKline.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.