Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | September 15, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Германската финансова институция DEG влиза като инвеститор в технологичната компания DataArt

Германската финансова институция DEG влиза като инвеститор в технологичната компания DataArt
Miglena Ivanova

Технологичната компания за проектиране и поддръжка на индивидуални софтуерни решения DataArt обяви, че германската финансова институция за насърчаване на развитието DEG ще инвестира в нея.

Това е вторият голям инвеститор в DataArt, след като през ноември 2018 г. Da Vinci Capital насочи финансирането си към компанията.

DEG е част от германска държавна банка KfW, която разполага с около 80 представителства по целия свят. KfW извършва операции по финансиране, както на вътрешния си пазар в Германия, така и в международен план, включително и в нововъзникващи пазари.

DEG ще инвестира в подкрепа на инженерния капацитет на DataArt в развиващите се пазари, като по този начин се цели укрепване на технологичните центрове, предоставящи възможности за кариерно развитие и иновации. Освен това, DEG възнамерява да подкрепи бъдещия растеж на DataArt в нововъзникващите пазари чрез предоставяне на съответните насоки по отношение на прилагането на най-добрите практики в областта на околната среда, социалната политика и корпоративното управление.

През последните осем години DataArt постигна изключително висок растеж и вече разполага с над 2 800 професионалисти, разпределени в 22 офиса в Европа, Южна Америка и САЩ. У нас компанията отвори развоен център през 2016 г.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.