Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 29, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Китайски компании планират инвестиция за 25 млн. евро в България за производство на електробуси

Китайски компании планират инвестиция за 25 млн. евро в България за производство на електробуси

Българската агенция за инвестиции и китайските компании „Джангсу Алфа Автобуси“ и „Ей Си Ен Уърлдуайд“ подписаха меморандум за разбирателство в българското посолство в Пекин днес, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Целта на документа е страните да си сътрудничат за създаването на производствена база за електрически автобуси и научноизследователски и развоен център в България. Прогнозната обща инвестиция е в размер на 25 млн. евро и ще осигури 250 работни места, казва се в съобщението.

Джангсу Алфа Автобуси“ е сред първите производители на електромобили в Китай. Компанията пуска първия си модел автобуси със собствено оборудване и модерни технологии през 2012 г.

Българска делегация, водена от вицепремиера Марияна Николова, е посетила днес офиса на компанията. Николова е провела среща и с председателя на борда на китайската строителна компания „Ситик Констръкшън“ Чън Сяодзя, на която е обсъдено участието на фирмата в изграждането на инфраструктурни обекти в България на принципа на публично-частното партньорство.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.