Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 25, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

„Тракия Глас България” откри обновената пещ за производство на плоско стъкло в Търговище

„Тракия Глас България” откри обновената пещ за производство на плоско стъкло в Търговище

Заводът за стъкло „Тракия Глас България ЕАД“ в Търговище откри днес обновената пещ за производство на плоско стъкло.

Съоръжението е едно от трите най-големи в света, а инвестицията е на обща стойност 42 млн. евро, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

„Тракия глас България” ЕАД е учредено през 2003 г. със седалище и адрес на управление в гр. Търговище и основна дейност производство на стъкло и стъклени изделия. „Тракия глас България” е част от турския холдинг „Шишеджам”.

По време на церемонията икономическият министър Емил Караниколов коментира, че това е поредната инвестиция, която показва че България се утвърждава като водеща дестинация за привличане на инвестиции в региона, особено в сферата на производството.

По думите му се отчита увеличение на броя на инвестиционните проектите, осъществявани в страната, както и многократно разширяване на производствените мощности на голям брой чуждестранни компании. „Доказателство за това са сертифицираните 18 проекта само през първото полугодие на 2019 г. по Закона за насърчаване на инвестициите. Общо предвидените инвестиции по тях възлизат на близо 250 млн. лв. и се очаква разкриване на над 2200 нови работни места“, посочи той.

Към момента в Българската агенция за инвестиции има още 68 проекта в процес на сертифициране на обща стойност близо 1.5 млрд. лв., с потенциал за нови 6600 работни места.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.