Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 25, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Държавата ще изгради довеждащата инфраструктура до новата база на “Балкан Агрикалчарал” край Пловдив

Държавата ще изгради довеждащата инфраструктура до новата база на “Балкан Агрикалчарал” край Пловдив

Разширяването на производствената база на преработвателя на плодове и зеленчуци „Балкан Агрикалчарал“ край Пловдив получи сертификат за приоритетна инвестиция, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Размерът на инвестицията  възлиза на 29.2 млн. лв. и ще бъдат разкрити 31 нови работни места. Сертификатът ще даде възможност ползването на насърчителната мярка за изграждане на довеждаща пътна инфраструктура по Закона за насърчаване на инвестициите.

От подобна подкрепа ще се възползва и проектът на „БТЛ Индъстрийз“ за завод за медицинска техника. Днес министърът на икономиката Лъчезар Борисов е подписал договори с Община Пловдив и предприятието за изграждане на инфраструктурата по инвестиционния проект на дружеството, което също е в града. В предприятието ще се разкрият 80 нови работни места.

След подписването на договорите от министър Борисов и кмета на града Здравко Димитров на Община Пловдив ще бъдат отпуснати средства в размер на 1.02 млн.лв. за изграждане на заявената пътна инфраструктура, която ще подобри транспортната свързаност в района, където е разположено предприятието. Средствата ще са от бюджета на Министерството на икономиката за прилагане на финансови насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

От началото на 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени сертификати за клас инвестиция на 22 проекта (19 проекта за клас „А“, 3 проекта за клас „Б“), на обща стойност 709,4 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият 3203 нови работни места.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.