Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 19, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Турска фирма ще строи завод за задни светлини за Mercedes край Пловдив

Турска фирма ще строи завод за задни светлини за Mercedes край Пловдив
Miglena Ivanova

Високотехнологичен завод за задни светлини на Mercedes ще бъде изграден в индустриална зона "Куклен", част от "Тракия икономическа зона", край Пловдив.

Първата копка ще бъде направена на 28 юни в присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов и президента на турската компания "одело Фарба България" Ахмет Байрактар, пише econopmic.bg.

"одело Фарба България" планира до 2023 г. да инвестира поетапно 40,6 млн. евро в три завода и парк за поддоставчици. Първият завод ще бъде изграден върху 23 000 кв. м. площ, като се очаква производството да започне през декември 2020 г. Вторият завод, който ще бъде за електроника, както и паркът за поддоставчици, се очаква да бъде построен през 2023-2024 г.

Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група“ ЕАД, а проектът е изготвен от екип на "Архитектурно дизайнерско студио". Общата площ на парцела е 92 000 кв.м.

Турската компания „одело Фарба България“ е част от Байрактарал Холдинг, в чиято структура влизат компании в областта на производство на осветление -  автомобилно и общо, автомобилно представителство и лизинг, застраховане, строителство и туризъм.  През 2011 г. Байрактарал Холдинг придобива немската компания „одело“.

„одело Фарба Лайтинг Груп“ е производител на автомобилно осветление. Фирмата има 7 завода (3 в Турция, 1 в Китай, 1 в Германия, 2 в Словения). За 7 години е направила 214 милиона евро инвестиции в заводи. В компанията работят 3 581 служители, 200 са заети в Изследвания и Развитие (80 в Турция, 120 в Германия).  461 милиона евро е оборотът на „одело Фарба Лайтинг Груп“ за 2017.

Основни нейни клиенти са Mercedes, Audi, Fiat, BMW, Toyota, Ford, Volkswagen, Renault.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.