Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 21, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

ЛИДЛ България е инвеститор на годината според БАИ

ЛИДЛ България е инвеститор на годината според БАИ
Miglena Ivanova

За дванадесети път Българската агенция за инвестиции (БАИ)  връчи наградите „Инвеститор на годината“ 2017 и отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година. Тържествената церемония се проведе на 27 февруари 2017 г. в Централен военен клуб в София.

В срока за номинации  бяха получени  над  70 кандидатури от компании във всички сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, изпратени от министерства, областни администрации и общини.  След дискусии и оценка по обективна методика компетентното жури допусна до финала на конкурса 18 компании, реализирали инвестиционни проекти през 2017 година.

Вицепремиерът Томислав Дончев връчи голямата награда за „Инвеститор на годината“ 2017 на "Лидл България” на Бисер Инчовски, управител централизирани дейности в компанията.

Статуетката „Златен бик“ и почетна грамота, изработена от скулптора Сейфетин Шекеров, получиха още: „Латекьор България“, „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД, „Ролпласт Груп“ АД и „Интернешънъл Пауър Съплай“ АД.

ЛИДЛ получава наградата заради логистичния си център край Ямбол. Размерът на инвестицията, реализирана през 2017 г., е над 80 млн. лв. Компанията е на пазара в България от 2017 г. През миналата година е създала 150 нови работни места. Общият брой на служителите на компанията достига 2 300 души, магазините са 86, разположени в 45 града.

Логистичен център Кабиле е вторият логистичен център на Лидл България в страната. Това е единствената логистична база в България, сертифицирана по стандарта BREEAM, ниво „Отлично“.

„Латекьор България“ получи награда за инвеститор „на зелено“, „ВИТТЕ Аутомотив“ - за инвеститор в човешкия капитал, а „Ролдпласт Груп“ - за инвестиция в разширяване на бизнеса.

„Интернешънъл Пауър Съплай“ АД получи приз за инвестиция в иновативен бизнес.

Кристални плакети на БАИ получиха „ШКОЛО БГ“ - за успешен стартъп, община Шумен – за най-успешна община, „ЕВРОХИМ АГРО БЪЛГАРИЯ“ - за сливания и придобивания, МУНДУС СЪРВИСИЗ АД“ - също за сливания и придобивания.

Специална награда на БАИ получи 16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия, който е проект на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа. Центърът изгради електронна платформа за производители и търговци от тези страни.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.