Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

В Стара Загора ще се строи индустриална зона

В Стара Загора ще се строи индустриална зона
Miglena Ivanova

Меморандум за сътрудничество за изграждане на индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора подписаха изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

На церемонията присъстваха министърът на икономиката Емил Караниколов и областният управител Гергана Микова, съобщават от пресслужбата на Компанията.

„В Стара Загора ще изградим индустриална зона по модерен европейски тип с предварително изградена инфраструктура“, заяви министър Караниколов и посочи, че инвеститорите се интересуват от три неща – местоположение, кадри и инфраструктура. „Стара Загора има първите две, а третият фактор ще го създадем сега“, обеща министърът.

Караниколов съобщи, че преди ден е имало запитване от потенциален инвеститор от автомобилната индустрия за новия индустриален терен.

Изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес потвърди високия инвеститорски интерес към България. „В момента водим разговори с 18 потенциали инвеститори, като шест от преговорите са в напреднал етап. На последната среща в НКИЗ тази сутрин с потенциални инвеститори им предложих именно терена в Стара Загора“, каза Барес.

Според нея процесът на сътрудничество с общините е двупосочен и зависи както от заявения инвеститорския интерес, така и от наличието на добри общински терени.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви, че Общината предлага терен от 115 дка, разположен в кв. „Зора“. В близост до него минават линии на градския транспорт, а до границата на парцела има ток, вода, газ, канализация.

Общинският съвет в Стара Загора е подкрепил единодушно решението за създаване на акционерно дружество за изграждане на зоната.

Преди няколко месеца поехме ангажимент да реализираме Индустриална зона в Стара Загора. Заедно с местната власт работим ръка за ръка и съм сигурен, че тук ще изградим една от най-модерните и успешни индустриални зони в страната. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от пресслужбата на ресорното министерство.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.