Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 27, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Държавата и общината в Горна Оряховица ще развиват съвместно индустриална зона

Държавата и общината в Горна Оряховица ще развиват съвместно индустриална зона
Miglena Ivanova

Държавната компания „Индустриални зони“ ще си партнира с общината в Горна Оряховица за създаването на индустриална зона край града, съобщават от компанията.

Днес „Индустриални зони“ и местната администрация са подписали меморандум за сътрудничество в присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов.

Община Горна Оряховица вече е идентифицирала свой терен, подходящ за индустриални цели. Става дума за имот от около 300 дка, бивши казарми, който е с нов подробен устройствен план и вече одобрени за изграждане електро- и ВиК схема за захранване на всички новопроектирани имоти. Парцелът разполага с добра техническа инфраструктура, като е особено атрактивен с близостта си до международното летище в Горна Оряховица и с товарна гара.

Терените в Горна Оряховица ще бъдат предлагани на инвеститори от Национална компания индустриални зони.

Националната компания „Индустриални зони“ вече дори е насочила че голяма френска компания, която работи в сферата на самолетостроенето, към новата зона.

„Желанието на френската фирма е да изнесе част от производството си в България. Регионът на Горна Оряховица отговаря на условията, а Министерството на икономиката ще направи всичко възможно това да е първият инвеститор, привлечен в новата ви индустриална зона, а и да бъде последван от още“, посочи министър Караниколов.

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев посочва, че цялата му администрация е работила почти две години, за да се стигне до този меморандум.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.