Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Проучване:Пазарът на бизнес аналитични решения ще скочи с над 10% до 2015 г.

Проучване:Пазарът на бизнес аналитични решения ще скочи с над 10% до 2015 г.
Даката Боянов

Как технологиите за анализ могат да се използват в контекста на различни бизнес проблеми? Тази тема ще бъде във фокуса на конференцята за бизнес ръководители  "IDC Business Analytics and Big Data Forum 2012", която ще се проведе на 19 септември в София.

В рамките на конференцията организаторите ще представят пазарните тенденции и анализи в бранша. Въпреки икономическата несигурност в краткосрочен план, IDC повиши прогнозата си за петгодишния общ темп на растеж на световния пазар на софтуер за бизнес анализи от 8,9% на 10,1% за периода 2011-2015 г. Последното изследване на IDC, което оценява изискванията на крайните потребители, както и плановете за закупуване на технологии, показва, че бизнес аналитични решения ще продължат да бъдат много търсени в обозримо бъдеще. Според проучването,  трите основни фактора, които определят  решенията за инвестиции в бизнес анализ , са:

  • Контрол, включващ съответствие, сигурност, разкриване на измами и изисквания за управление на риска, които увеличават необходимостта  от софтуер от инструменти за отчитане до аналитични приложения.
  • Иновации, включващи визуални инструменти за откриване, напреднали анализи, и използване на големи масиви от данни (Big Data), за да са възможни експерименти, които да доведат до нови продукти и услуги.
  • Оптимизация, където съкращаването на разходите и повишаване на ефективността позволяват да се добие по-голяма представа за текущите операции и да се направи оценка на историческите тенденции.

Ще бъдат представени и  случаи от практиката и лекции от технологични партньори на събитието като IBM, BTS - партньор на SAP за решения в областта на бизнес анализите, Price Waterhouse Coopers, Международният институт по бизнес анализи (IIBA), VM Finance Group, водещи експерти и анализатори от IDC.

Можете да получите допълнителна информация, както и да се регистрирате за събитието на неговата интернет страница.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.