Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

HP предлага специализиран пакет за SAP HANA

HP предлага специализиран пакет за SAP HANA
Petar

HP представи в София новото си подобрено решение за свързани с платформата SAP HANА инсталации.  HANA се нарича представената в средата на 2011 г. in-memory технология на SAP. Използването на подобна означава, че информацията се съхранява в оперативната памет, с цел извършването на по-бързи изчисления. По този начин се съкращава времето за извършване на различни анализи и справки, което от своя страна би трябвало да доведе до възможност за по-бързо взимане на управленско решение с помощта на системата за управление на бизнеса. Бързодействието при компании, разполагащи с много големи бази данни, винаги е било сред най-големите проблеми при практическото използване на ERP и BI системите.

Според специалистите от HP, използването на подобни приложения, в комбинация с предлаганите от тях решения, могат да ускорят „драматично” достъпът до данни, свързани с бизнес решенията. Представеното портфолио включва хардуер, софтуер и услуги, обединени в предефинирани конфигурации с точно определена цена.  То е изградено на основата на т.нар. „конвергирана” инфраструктура на HP, която включва сървърите Bladesystem HP ProLiant и системата HP X9300 IBRIX Network Storage с HP P6500 Enterprise Virtual Array (EVA).

Решението може да бъде лесно интегрирано с вече внедрения софтуер SAP Business Suite или компонента SAP NetWeaver® Business Warehouse (BW). Освен подобрена производителност, скалируемост и наличност, в помощ на клиентите, които искат да преминат от софтуерната среда NetWeaver BW Accelerator към HANA, компанията предлага и услуги по подробен анализ на финансовите и бизнес ползи, които подпомагат бързото вземане на решения, както и единна точка за контакт при мигриране новата технология.

HP се определят като лидер в глобален мащаб в доставянето на услуги за SAP среди, поддържайки 1.7 милиона потребители в над 50 държави. Компанията може да се похвали със 77 000 инсталации на SAP приложения в световен мащаб, а Конвергираната инфраструктура  поддържа повече от половината от тях.

В същото време HANA остава иновация основно за SAP потребителите и едва ли ще застарши глобалните позиции на традиционните доставчици на бази данни, като Oracle, IBM и Microsoft.  In-memory бази данни предлагат и някои от основните конкуренти на SAP. Затова се смята, че поне в началото HANA ще бъде най-интересна на големите потребители на приложения от германския доставчик, които чрез това решение ще са способни да „ускорят” работата на Business Warehouse платформата си. Очаква се и появата на новата технология да окаже натиск върху ценообразуването на конкурентните продукти на Oracle.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.