Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Общо 130 млн. евро достигат германските инвестиции в България през първата половина на 2018 г.

Общо 130 млн. евро достигат германските инвестиции в България през първата половина на 2018 г.
Miglena Ivanova

Общо 130 млн. евро достигат германските инвестиции в България през първата половина на 2018 г. Това каза президентът на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Тим Курт по време на форума „Икономика 4.0“, организиран от Камарата по повод 25 години германска икономика в България, съобщават от организацията.

„Германската икономика създава повече от 50 000 работни места в България“, допълни и зам.-управителят на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари д-р Фолкер Трайер.

„През всичките тези години усилията ни са насочени към развитие и усъвършенстване, запазвайки приоритетите и принципите си да насърчаваме търговските и икономически отношения между двете страни (България и Германия – б.ред.), да съдействаме за подобряване на инвестиционната среда, да допринесем за изграждането на една модерна бизнес действителност“, каза и д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК.

„Това са 25 години икономическо сътрудничество между Германия и България, сътрудничество, претворено в дела“, отбеляза в изказването си Хелге Толксдорф, ръководител на отдел „Разширяване на ЕС, Югоизточна Европа и Турция“ във Федералното министерство на икономиката и енергетиката на Германия.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.