Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 27, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Шест български компании попадат в класацията FT 1000 за най-бързо развиващите се фирми в Европа

Шест български компании попадат в класацията FT 1000 за най-бързо развиващите се фирми в Европа
Miglena Ivanova

Технологичната компания Accedia, основана през 2012 г., е българският лидер в класацията на Financial Times за 1000 най-бързо развиващи се компании в Европа.

Класацията се прави за трета година и се подготвя заедно със Statista и включва компаниите с най-голям ръст на приходите за периода 2014-2017 г.

Изданието посочва, че списъкът се доминира от фирми от технологичния сектор – общо 149 компании от индустрията са в списъка, като в тях не се включват финтех компаниите и електронните търговци.

Германия е държавата с най-голям брой представени компании – 230, а Лондон е градът с най-много представени компании – 63.

Европейските развиващи се компании се изправят пред сериозни предизвикателства – от потенциални проблеми заради Brexit до края на ерата на лесните пари. Все пак класацията предполага, че все още има начини за бърз растеж на приходите“, коментира изданието.

Компанията е на 448-мо място в списъка с ръст от почти пет пъти за периода 2014-2017 г.

Към края на изследвания период за нея са работили над 100 души.

Втората българска компания в класацията е Bulpros Consulting на 449-то място, следвана от транспортната Donau Star на 476-то място.

Консултантската фирма Next Consult е поставена на 642 място, а производителят на органични храни, станал известен с барчетата Roobar Smart Organic е 908-ми.

В класацията са включени още две български компании – технологичната Scale Focus – на 937 място, и компанията за професионално студийно оборудване Dynaphos – на 954 място.

Лидер в списъка е британската финансова компания Blue Motor Finance, следвана от британската компания за доставки Deliveroo и естонската технологична Taxify.

В топ 20 преобладават британски компании от разнообразни сектори на икономиката – технологии, фармация, мода, храни и напитки.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.