Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | November 26, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Добри земеделски практики и експертни мнения се обмениха на осмото издание на форум “Фермата”

Добри земеделски практики и експертни мнения се обмениха на осмото издание на форум “Фермата”
Alexandra Fileva

На 8.12.2016 г. в гр. Добрич във Висшето училище по мениджмънт се проведе осмото издание на форум "Фермата", който организира списание Enterprise. На него присъстваха експерти от Министерството на земеделието, Национален съюз на земеделските кооперации, Национална асоциация на зърнопроизводителите и др.

На форума бяха представени добри земеделски практики от зърнопроизводители, а водещи финансови специалисти запознаха участниците с различните възможности за финансиране на бизнеса в региона. Експертите от институциите дадоха полезни съвети на земеделците, както и позиции по определени проблеми, които засягат земеделските производители.

Основните акценти на форум "Фермата" бяха новият индикативен график по ПРСР и новата Обща селскостопанска политика.

Костадин Костадинов - зам. председател на Националната Асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/, направи анализ на стопанската година и проблемите пред зърнопроизводителите у нас, и в частност, в Добруджа.

Явор Гечев, председател на Националния съюз на земеделските кооперации и бивш зам.-министър на земеделието, заяви, че трябва да бъде променен Законът за кооперациите, защото  не позволява развитие на кооперативните отношения в страната. Той добави още, че България трябва да бъде част от диалога, който ще засегне промените в европейската селскостопанска политика. Тя трябва да защитава интересите на своите производители и да настоява разликата между европейските земеделски субсидии и националните доплащания да не е повече от 30%.

"Трябва да се търсят по-широки форми на коопериране и отваряне на закона по отношение на сдруженията на собственици. Отдавна законът не отразява тези дадености" заяви Явор Гечев.

 

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.