Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 9, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Фондът на фондовете избра мениджър на мецанин фонд за финансиране на МСП в зряла фаза

Фондът на фондовете избра мениджър на мецанин фонд за финансиране на МСП в зряла фаза

Фондът на фондовете избра фонд мениджър за управлението на мецанин фонд (фонд за растеж), съобщават от Фонда. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Мецанин финансирането е алтернатива на традиционните възможности за привличане на финансов ресурс от страна на фирмите в страната - банков кредит, капиталово финансиране и собствената печалба на компаниите.

На база извършената оценка на предложенията на участниците за посредник беше определен „Бългериан Мецанин Партнърс“ ДЗЗД. Партньори в екипа са Иван Христанов, Евгени Ангелов, Диана Аладжова и Лоид Шулц. Освен посочените лица, членове на обединението са „Ривър Стикс Кепитъл“ ЕАД (с едноличен собственик на капитала Елвин Гури) и Елеонора Сърбова.

„Бългериан Мецанин Партнърс“ ще управлява 75,3 млн. лв. публични средства, като се очаква да привлече и допълнително частно финансиране от минимум 28,5 млн. лв.

Инвестициите на фонда ще доведат до увеличаване на производителността и експортния потенциал на българския бизнес. Инструментът ще подкрепи развитието на конкурентоспособността на малките и средни предприятия в зрял етап на развитие. Чрез него ще се осигури достъп до алтернативна форма на финансиране за компании с планове за разширяване и подобряване на дейността, включително и за навлизане на нови пазари, пояснява Фондът в съобщението.

Размерът на инвестициите във всяко предприятие ще е в диапазон от 4,9 млн. лв. до 13,7 млн. лв.

Инвестиционният период на инструмента ще продължи до края на 2023 г.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.