Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | November 26, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Как финтех индустрията трансформира личните финанси

Как финтех индустрията трансформира личните финанси

Финтех компаниите предефинират концепцията за финансови продукти и насърчават използването им, защото са ефективни и достъпни.

Финтех бизнесът зае една добра ниша на пазара, така че да подобри и трансформира личните финанси, посочва онлайн изданието entrepreneur.com.

Финтех секторът се откроява с три елемента: бързина, по-ниски разходи, неограничен достъп. Ето и няколко основни типа финтех компании.

Алтернативно финансиране

Тези компании са отговорни за отпускането на заеми, като дават по-ниски лихвени проценти от традиционното банкиране, освен че имат по-малко изисквания. Кредитът може да бъде поискан чрез уебсайта или приложението му, времето за отговор е по-малко от това на банките, а някои имат приложения, които ви позволяват да управлявате плащанията и да ги планирате по дата, наред с други предимства.

Електронно платежно средство

Тези приложения са за плащания, преводи и покупки. Подобни приложения се предлагат и от много от банките, но финтех компаниите отидоха по-далеч и предлагат и други услуги, например спестовни сметки, в които можете да планирате редовно плащания и да си поставяте цели, управление на разходите, т.е. можете да задавате ограничения и да създавате отчети, за да имате по-добро възприятие за месечните, седмичните или дневните разходи.

Управление на лични финанси и управление на богатството

Тези финтех компании са ясно фокусирани върху съветването на потребителя да използва по-добре парите си. Те диагностицират финансовото състояние на потребителите си и предлагат алтернативи за изплащане на дългове, подобряване на спестяванията, застраховки, т.е. действат като виртуален финансов съветник.

Преди да се възползвате от тези услуги, трябва да вземете определени предпазни мерки, както при всеки цифров продукт – да проверите дали компанията оперира законно в страната, както да потърсите отзиви и рецензии.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.