Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 21, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Financial Times откри офиса си в София

Financial Times откри офиса си в София
Miglena Ivanova

Financial Times откри офис в София. Предвижда се до края на годината в него да заработят 130 служители, които ще отговарят за инженеринга, разработването, дизайна и икономическите анализи.

„Изборът на София от една от най-авторитетните бизнес медии в света означава голямо доверие и възможности“, каза при откриването кметът на София Йорданка Фандъкова, пише econpmy.bg.

На събитието присъства Кейт О’Риърдън, главен продуктов и информационен директор във FT, която разказа за избора на София: „Оглеждахме различни възможни места за този офис – в Азия, Европа и Великобритания, преди да се спрем на България. Репутацията на София като център на технологиите, заедно с развитието на индустриите в областта на данните, изкуствения интелект, възраждащата се като столица на технологиите на Балканите София – всичко това прави вашия град неустоима дестинация за подобна инвестиция”.

“Нашите екипи в София са двигател в основните области. Продължаваме да инвестираме в София: възнамеряваме да разширим своята дейност тук, като създадем нов екип, който ще работи за специализираните издания на FT. Надявахме се, че градът ще ни предостави талантливи хора, които ще ни помогнат да преобразим FT. Действителността надхвърли нашите очаквания“, допълни тя.

„Като медия сме ориентирани към цифровите технологии. Над ¾ от нашите читатели са абонати на цифровата ни платформа и София ще играе централна роля за постигане на растеж в тази насока", посочи също Кейт О’Риърдън.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.