Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | November 26, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Стабилност на европейските пазари

Стабилност на европейските пазари
Alexandra Fileva

Борсовите индекси в Европа останаха стабилни в сряда, задържайки се на най-високите нива от април. Понижените очаквания Федералният резерв на САЩ да повиши лихвите си през септември подкрепиха акциите по цял свят, като в Европа успяха да компенсират слабите данни за икономиката на Германия.

"В момента пазарите предпочитат да изчакат какво ще стане. Търговците си поемат дъх и изчакват заседанието на ЕЦБ. Не очакваме европейските акции да се повишат много повече, освен ако ЕЦБ не предприеме някакви нови действия", коментира пред Bloomberg Майкъл Милхой, старши анализатор в Danske Bank. Пазарите изчакват заседанието на ЕЦБ с необичайно спокойствие – индексът на волатилността на акциите от еврозоната Vstoxx е с 23% под средното ниво за предишните 10 сесии преди среща на централната банка.

Доларът отстъпи с 0.5% спрямо японската йена, но остана почти без промяна спрямо еврото. Йената беше подкрепена и от съобщения в медиите, че ръководството на централната банка на Япония е разделено по отношение на програмата за стимули.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.