Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

2 коментара

Enterprise.bg се фокусира върху младите предприемачи в новата си рубрика „Бизнес старт”

Enterprise.bg се фокусира върху младите предприемачи в новата си рубрика „Бизнес старт”
Мария Черешева

Темата за стартирането на нов бизнес става все по-популярна у нас, особено след като Европейският инвестиционен фонд избра два български фонд мениджъра да разпределят 21 млн. евро за започване и развитие на бизнес сред млади предприемачи от България и света през следващите три години. Възможностите за финансиране на добри бизнес идеи далеч не се ограничават само до средствата от ЕС.   Младите предприемачи могат да се обръщат към фондове за рисков капитал, бизнес ангели, банки и други финансови институции.

Факт е обаче, че с или без наличието на това външно финансиране, предприемаческата общност в България се развива и утвърждава, привличайки все повече млади хора, които не вярват на стереотипи от типа  „без пари и връзки у нас нищо не става”.

Ние от  ENTERPRISE също дълбоко вярваме, че връзкарството не е ключов фактор за успеха на едно бизнес начинание. Напротив, убедени сме, че бизнесът е процес на постоянно развитие, в който всеки тръгва от нулата и расте в резултат от своите инициативност, креативност и упорит труд. И една доза късмет, разбира се. Как обаче да извървим пътя от раждането на бизнес идеята и успешната й пазарна реализация?

Именно за да се опитаме да дадем отговор на този въпрос, решихме да създадем в нашето онлайн издание рубриката „Бизнес старт”. Не че някога сме пренебрегвали темата – възможностите и постиженията на стартиращото предприемачество неведнъж са намирали място в страниците на списанието.

В новата рубрика обаче ще съберем всичко на едно място, като публикуваме и съвети за успешен бизнес старт, информация за възможности за финансиране и актуални новини и събития в областта. Ще се постараем да ви запознаем от първо лице и с историите на успели млади предприемачи, започнали своята идея от нулата и докарали я до пазарен успех.

Вярваме, че подобна информация ще бъде от полза  за креативните хора с иновативни идеи и може да им послужи като допълнителна мотивация да реализират своя продукт или услуга. От днес, 25 септември, можете да следите последните стартъп новини, тенденции и възможности на  https://enterprise.bg/category/start-up/.

Коментари

 1. Поздравления за идеята!
  Ако наистина успеете да изкушите и бизнеса да се включи, сигурно ще се получи интересно средище за размяна на идеи и опит, които да помагат на начинаещите предприемачи.
  Обикновено подобни инициативи залитат твърде много към “вдъхновението” в предприемачеството. Би било чудесно тук да има и ценни “земни” съвети, защото изграждането и управлението на собствен бизнес има и своята съвсем прозаична практична страна.
  Успех!

  • Благодарим за подкрепата! Ще се постараем да обръщаме достатъчно внимание на практическите аспекти на правенето на бизнес, тъй като вдъхновението е много важно, но далеч не е достатъчно.

   Много ще се радваме и на Вашите критики и коментари за това как да бъдем максимално полезни на нашите читатели!

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.