Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Младите предприемачи ще могат да се възползват от нисколихвени кредити

Младите предприемачи ще могат да се възползват от нисколихвени кредити
Alexandra Fileva

Младите предприемачи до 29 години ще могат да вземат кредит между пет и петдесет хиляди лева с лихви под пазарните, съобщи министърът на труда и социалната политика в оставка Зорница Русинова на откриването на седмото издание на форума "Дни на кариерата в секторите: икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси, обслужване на клиенти" в Университета за национално и световно стопанство, предава БТА.

За кредитите за млади предприемачи ще бъдат отделени 12,5 милиона лева. Министерството на труда и социалната политика беше първото, което подписа споразумение с Фонда на фондовете, припомни Русинова и допълни, че има прехвърляне на 70 милиона, които са насочени към младежко предприемачество, развиване на предприемачество и социални предприятия.

Предстои до края на годината да бъдат отворени тръжните процедури от страна на Фонда на фондовете за набиране на финансовите институции, които ще бъдат посредници, като стартираме приоритетно с кредитите за младежи, допълни Русинова.
Ще бъдат подкрепени инициативни младежи, които имат вече компания, която оперира две години на пазара или такива, които тепърва започват бизнес. Няма да има ограничения в предприемачеството, изключение прави частично ограничение, свързано с първично земеделско производство, посочи министърът.
Русинова припомни за положителните тенденции на пазара на труда през последните месеци - трайната тенденция на намаляване на безработицата - в момента е 7,7 на сто и е по-ниска от средноевропейската. Младежката безработица е 14,7 на сто при средна 18 на сто за ЕС.
Социалният министър в оставка призова младежите да се възползват от възможностите за стажове в институции и фирми, защото само така могат да разберат дали професията, за която учат, е точно тази, която искат да работят.

Източник: БТА.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.