Domino’s ще стъпи на пазара в Сърбия

Dominos-Team1

Пицарии Domino’s ще стъпи на пазара в Сърбия. Планът на компанията е да отвори два обекта в Белград до края на 2018 г.

„Опитът от вече 7 години на българския пазар ни прави уверени да разширим своята дейност и да достигнем чужди пазари, доказвайки, че качеството ни на работа на местно ниво ще допринесе за нашето развитие“, заяви Никола Николов, собственик и управител в Domino’s България. Той добави, че България е един от лидерите по качество в цялата франчайз система на Domino’s.

Само за миналата година компанията е регистрирала 33 274 000 лв. оборот, като печалбата е на стойност 665 000 лева. През 2018 г. броят пицарии ще достигне 24, отваряйки 4 нови обекта в Пловдив, 2 в София и по един в два нови града – Варна и Бургас. Служителите вече са 823, а средният брой поръчки на ден на обект е 450. Мажоритарни собственици на компанията са Лазгин Маджид с 61.5% и Никола Николов с 38.5%.

Близо 85% от приходите на компанията са от доставки, като средната продължителност за изчакване на поръчка е около 30 минути. Това се дължи на собствената логистична мрежа, която компанията е изградила. През 2014 г. България повежда класацията в световен мащаб като държава със средно най-много поръчки на ресторант. Данните представи Емануела Николова, финансов директор на Domino’s България.

Domino’s стартира в България през 2010 г. с отварянето на един обект в столицата. Компанията  се разраства бързо като само за една година удвоява броя поръчки и през 2017 г. достига до 1 881 726 поръчки и 2 565 212 продадени пици. Логистичният център на компанията се намира в Гара Искър в столицата и обслужва снабдяването на всички обекти в страната.

Продуктите, които се ползват в рецептите, са от одобрени от централата доставчици, които са над 100 за нашата страна. От 2018 г. Domino’s в България работят с лицензирани български доставчици на хранителни продукти като например някои колбаси. Това е резултат от сложен и дълъг процес на сертифициране и одобрение през централата на Domino’s в САЩ. Към задължителното меню, което е еднакво за цял свят, в България са одобрени добавянето на краве сирене към рецептите. Нов продукт за пазара ще бъде и новата чоко пица – шоколадова пица, както и пица с италиански колбас вентричина.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.