Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Организации обединяват усилия за стимулиране на дигиталните малки и средни компании в България

Организации обединяват усилия за стимулиране на дигиталните малки и средни компании в България
Alexandra Fileva

Организации работещи активно за развитие на дигиталното предприемачество, по инициатива на MOVE.BG, обединяват усилия за стимулиране на един от секторите с най-голям потенциал за икономиката на страната ни – дигиталните малки средни компании. Партньори в инициативата за икономическо развитие чрез иновации и технологии (Еconomic Development via Innovations and Technology – EDIT) са МOVE.BG, Start It Smart, фондация StartUp, Асоциация на българските лидери и предприемачи – ABLE, Български център на жените в технологиите – BCWT, brain WORKSHOP Institute, Betahaus, инвестиционните фондове: Eleven, LAUNCHub и Neveq, както и дигиталните стартъпи: join the players, Perpetto, Reloyalty Logowski, Takeover, Web/Desh. Toва стана ясно от медия брифинг на представители на организациите проведен днес в гр. София.

„Създаваме отворена мрежа EDIT.BG, която да консолидира дигиталните инициативи и организации, да осигури по-добри условия за споделяне на опит и да предпостави, чрез развитие на дигиталната икономика, разширяване на ролята и влиянието на България отвъд географските ни граници. В глобалния свързан свят това е възможно и постижимо с обединените усилия на владеещите инструментите на новото време“, каза Саша Безуханова, основател и председател на Борда на Move.BG.

Първият етап от инициативата е национално проучване на малките и средни предприятия в България, които работят в областта на дигиталните технологии. В рамките на проучването ще бъде проведена онлайн анкета сред таргетирани МСП (www.edit.bg). Анкетата съдържа 47 въпроса, чрез които ще се открои състоянието на дигиталните МСП, какви са предизвикателствата, пред които са изправени и силните им страни. Въз основа на събраните данни ще бъдат изготвени карта на съответните бизнеси и анализ на събраните данни, които ще дадат първата изчерпателна картина на случващото се в България в този динамичен сектор. Като резултат ще бъдат изработени препоръки за стимулиране дейността на малките и средни предприятия в дигиталния сектор. Резултатите ще бъдат представени публично на национална конференция през есента.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.