Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Всичко за Данък „Уикенд“ от водещи експерти на НАП и EY България

Всичко за Данък „Уикенд“ от водещи експерти на НАП и EY България
Petya Dimitrova

Бизнес Брифинг: Данък „Уикенд“ събира мениджъри и експерти на 13 януари 2017 г. в София

Economix.bg и PRoWay, в партньорство с Българската стопанска камара, организират събитие, на което ключови експерти на НАП и EY България, финансови директори и счетоводители, ще дискутират данъчните промени, засягащи личното ползване на активи като леки автомобили,  апартаменти, мобилни телефони, както и облагането им.

Какви са тези нови данъци и как да бъдем изрядни пред данъчните!?

С популярното название Данък "Уикенд" се обозначават няколко варианта на третиране на активите със смесено ползване - за лични цели и за независимата икономическа дейност. Данък "Натура" пък бе въведен по предложение на бизнеса и неговата цел бе да спести ежемесечното начисляване на данък по Закона за доходите на физическите лица, когато се извършва такава безвъзмездна услуга.

В една или друга форма и Данък „Уикенд” (по ЗДДС) и Данък „Натура” (По ЗКПО) съществуваха и досега, но прилагането им бе съпроводено с неясноти и доста често бе пожелателно. Новите данъчни промени целят точно изчистване на неточното тълкуване на закона. За съжаление, въведените режими също водят до затруднения и не дава отговор на всички въпроси, например, за заварените случаи, пренасянето на процентите върху съпътстващите разходи (например, за гориво), определянето на процент на лично ползване, ако са надхвърлени разходни норми и т.н.

Всеки от участниците в Бизнес Брифинг: Данък „Уикенд“ ще получи важни практически съвети и насоки от лекторите по темата, както и възможност да получи отговор на своите индивидуални казуси и въпроси.

Форумът ще се проведе на 13 януари 2017 г., петък, в София Хотел Балкан (бивш "Шератон").

Сред лекторите са: Росен Иванов, директор "Данъчно-осигурителна методология" в НАП, Милен Райков, Съдружник „Данъци“ в EY България, Македония, Албания и Косово, Антон Цонев, Мениджър „Данъци“ в EY България, данъчните експерти Валентина Василева и Димитър Войнов. Ще бъде представена и анкетата на БСК по темата.

Повече - www.bbriefing.com

Регистрация - http://events.bia-bg.com

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.