Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Da Vinci Capital ще инвестира в технологичната компания Data Art

Da Vinci Capital ще инвестира в технологичната компания Data Art
Miglena Ivanova

Da Vinci Capital - водещо дружество за частни капиталови инвестиции, обяви че ще инвестира в глобалната технологична компания DataArt, която проектира и разработва персонализирани софтуерни решения за клиенти от различни индустрии, съобщават от DataArt.

Споразумението предвижда Da Vinci Capital да придобие неконтролиращо участие в DataArt. Дейностите на компанията остават без промяна и под контрола и ръководството на досегашния мениджърски екип.

DataArt ще продължи да се фокусира върху трите си ключови пазара - САЩ, Великобритания и Европа, където Da Vinci Capital разполага със значителни активи и доказан опит.

Централата на DataArt е в Ню Йорк, а в глобален план за компанията работят над 2500 професионалисти в 20 локации, намиращи се в САЩ, Европа и Южна Америка. От 2016 г. компанията разполага с развоен център и у нас.

DataArt разработва софтуерни решения в различни индустрии, като финансовата сфера, здравеопазване, IoT, медии, туризъм, хазарт, гейминг и др.  Сред клиентите на DataArt са водещи компании като Nasdaq, TravelPort, Ocado и MeetUp.

Приходите на DataArt за 2017 г. надхвърлят 124 милиона долара и компанията за пореден път бе включена в списъка на най-бързо развиващите се частни организации в САЩ.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.