Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Белгийската строителна компания Cordeel работи по 4 ключови проекта за почти 27 млн. лева

Белгийската строителна компания Cordeel работи по 4 ключови проекта за почти 27 млн. лева
Miglena Ivanova

Белгийската строителна компания Cordeel строи проекти на обща стойност малко под 27 млн. лева, съобщава компанията.

Най-големият от тях е разширението на съществуващото производство и складова база на „WITTE Automotive Bulgaria“ в Русе. Изпълнението по тази поръчка започна през септември тази година и ще приключи в рамките на девет месеца.

В Шумен компанията работи върху други два проекта. Единият е за изграждане на високостелажен склад с площ от 4 500 кв. м за „TESY“– българската компания за бойлери и отоплителни уреди. Складът ще бъде завършен в средата на следващата година.

Другият проект в Шумен е за разширение на производствената и складовата база на козметичната компания „Лавена“, специализирала се в производството на натурално етерично лавандулово масло, висококачествена козметика и продукти за здраве.

Четвъртият проект е на „Melexis България” – международна инженерна компания, която развива дейност в областта на микроелектрониката. За тях “Cordeel Bulgaria” работи по проект за изграждане на нова триетажна сграда, който включва значително разширяване на производственото пространство, офис частта и складовата база. По план в началото на 2019 г. трябва да приключи грубият строеж.

През пролетта на тази година “Cordeel Bulgaria” бе отличена с наградата „Строител на годината“ от Националния регистър за ново строителство и реконструкции. Класацията се основава на статистика за построени, завършени и въведени в експлоатация сгради в различни категории за определен период. За миналата година „Cordeel Bulgaria“ е въвела в експлоатация най-много сгради на българския пазар от всички строителни фирми, а имено 101 хиляди квадратни метра.

Групата „Cordeel“ е 100% семейна компания, основана през 1934 г. от Гислен Кордеел, със седалище в Темсе (Белгия). Компанията има над 1500 служители и се разраства непрекъснато. Активна е във всички видове строителни проекти: индустриално строителство за логистични или производствени цели, офиси, сгради за обществено обслужване (болници, училища, и др.), реконструкции на съществуващи сгради и инженеринг. Приоритет на групата „Cordeel“ е цялостното проектиране и изграждане на проектите „до ключ“. Групата има офиси в Белгия, Холандия, Франция, Германия, България и Сърбия.

„Cordeel“ започва дейността си в България през 1999 година като акционер в местна строителна фирма в София. С разрастването на икономиката и увеличаването на възможностите за бизнес в България „Cordeel“ основава изцяло собствена дъщерна компания. „Cordeel Bulgaria“ ЕАД е създадена през 2006 г. като 100% дъщерно дружество на групата „Cordeel“.

Днес „Cordeel BUlgaria“ разполага с екип от 60 работници на пълно работно време и персонал от 45 инженерни и административни служители. Годишният оборот на българското дружество е приблизително 25 милиона евро.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.