Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

В София ще има глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай

В София ще има глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай
Miglena Ivanova

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между България и Китайската народна република за насърчаване създаването на Глобалния център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай в рамките на инициативата „16 + 1“.

Подписването на Меморандума е първата стъпка за създаването на Глобалния център за партньорство (ГЦП), съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

С документа двете страни ще подкрепят създаването на ГЦП в София. Центърът ще координира и провежда изследвания, които да допринесат за развитието на устойчиво икономическо сътрудничество и партньорство между участниците във формата „16+1“, ще организира обучения и консултантски дейности и обмен с цел насърчаване сътрудничеството в областта на търговията, инвестициите и инфраструктурата и ще оказва помощ на различните участници във формата „16 + 1“ , за да разберат по-добре законите и разпоредбите в Китай държавите от Централна и Източна Европа и ЕС.

Центърът ще създаде и мрежа от контакти между институции, търговски и бизнес асоциации, предприятия от държавите от Централна и Източна Европа и Китай за улесняване на бизнес контактите и обмен на информация.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.